BRIGA ZA KRZNO

Uvijek spremite svoje bunde i krznene odjevne predmete na hladna mjesta kada je sezona nošenja gotova ili kada ih više nećete koristiti. Ovlašteni specijalist za njegu krzna opremljen je uređajima za skladištenje s kontroliranom temperaturom, vlagom i svjetlom koji štite vaše krzno, čuvajući ga od isušivanja, oksidacije i prijevremenog starenja. 

Odvedite svoju bundu barem jednom godišnje kod ovlaštenog specijalista za njegu krzna, nikada u kemijsku čistionicu. Iako Vaše krzno ne izgleda prljavo, veoma je važno ukloniti male abrazivne čestice prljavštine i održite je mekom. 

Manje poderotine odmah popraviti kod ovlaštenog specijalisa za njegu krzna kako bi izbjegli skuplje popravke kasnije kada šteta može biti veća.

Krzno uvijek stavite na široke vješalice, a nikada na žičane. Ostavite i dovoljno mjesta kako ne biste krzno pritisnuli i zgnječili.

Nikada nemojte objesiti svoje krzno u bilo koje vrste vrećica. Plastične ili gumom obložene vrećice sprečavaju cirkuliranje zraka, što može isušiti kožu. Čak i platnene vreće tijekom vremena mogu prouzročiti trošenje i trganje dlaka gdje se vreća naslanja na krzno.

Izbjegavajte prskanje parfema, laka za kosu ili drugih kemikalija po krznu. Sadržaj alkohola u ovim proizvodima isušit će kožu i ukočiti zaštitne dlake.


Ne čuvajte krzno u ormaru od cedra. Drvo cedra upija vlagu koja vam može isušiti krzno. Ormari od cedra ne štite od prašine, prljavštine ni insekata.


Ne spremajte krzno s kuglicama protiv moljaca. Kuglice protiv moljaca reagiraju s vlagom u zraku stvarajući plin koji je štetan. Ova kemijska reakcija može nanijeti nepopravljivu štetu vašem krznu (a da ne spominjemo dugotrajan neugodan miris).


Ako se vaše krzno smoči, istresite ga i objesite da se osuši u dobro prozračenoj sobi. Izbjegavajte izravnu toplinu ili radijatore koji mogu oštetiti krzno i ​​kožu. Ako je vaše krzno natopljeno, odmah ga odnesite ovlaštenom stručnjaku za njegu krzna na pravilan tretman.


Jedna od ljepota krzna je što se može popraviti ili preoblikovati. Vaš ovlašteni stručnjak za njegu krzna može pronaći odgovarajuće krzno i ​​popraviti ga - ili vam može pomoći da ga preuredite u duhu svježe, nove mode.


Uživajte u nošenju svoje bunde!